CV-ul tau in 7 pasi simpli!

Angajatii buni parasesc managerii, nu compania!
April 20, 2016

CV-ul tau in 7 pasi simpli!

Untitled design,mnn

La nivel național, ne aflăm în punctul în care traversăm cea mai oportună perioadă pentru cei care își doresc o schimbare în carieră pentru că, odată cu extinderea pe piață a unor companii, se mărește și piața locurilor de muncă vacante. Astfel, angajatorii își doresc cei mai buni oameni în echipa lor.

În medie, un recruiter alocă aproximativ 7 secunde pentru a  parcurge un CV și filtrează informațiile necesare, definitorii pentru decizia de a continua sau nu ‘scanarea’ întregului CV. Dacă luăm în calcul și faptul că recruiterii studiază în medie între 80 și 100 de CV-uri în fiecare zi, putem deduce ușor că un CV trebuie să iasă în evidența cu informații clare!

Putem crește șansele de angajare prin redactarea unui CV profesional, care să stârnească curiozitatea Recruiterului. Iată câțiva păși simpli  de care să țineți cont în elaborarea unui CV:

Pasul 1 – ce format să alegem pentru elaborarea CV-ului?

Alege un CV în format doc sau pdf pentru că sunt cele mai accesibile și ușor de citit.

Soluția: Încercați să elaborați un CV personalizat!

Pasul 2 – lungimea CV-ului

Un CV corect nu depășește 2 pagini, și asta doar în cazul în care ați acumulat foarte multă experiență! Să nu uităm totuși că rolul unui CV este acela de a da o imagine de ansamblu asupra celui care aplică pentru o poziție vacantă. În cadrul interviului urmează să dezvoltați experiența ce o dețineți.

Soluția: Includeți în CV un link către profilul de LinkedIN!

Pasul 3 – structura informațiilor

Informațiile din CV trebuie structurate în ordine invers cronologică.

Exemplu: Secțiunea experiență începe cu actualul sau ultimul loc de muncă și se încheie cu prima experiență în câmpul muncii.

Pasul 4 – informații complete și relevante

CV-ul trebuie să reflecte în mod concret toate informațiile ce fac trimitere la o posibilă compatibilitate cu postul vacant. Astfel, pentru secțiunea experiență, în CV trebuie trecute informațiile corecte ce fac referire la companie, postul ocupat și perioadă.

Sfat: Dacă doriți să includeți și responsabilitățile jobului, este de dorit să treceți între 3-5 responsabilități relevante.

Pasul 5 – corectitudinea informațiilor

Indiferent cât de mult îți dorești un post, alege să nu minți sau să exagerezi în elaborarea CV-ului! Toate informațiile pe care le incluzi în CV se pot verifica! Cele mai dese ‘minciuni’ vizează secțiunea limbi străine, acolo unde majoritatea oamenilor au tendința să exagereze în ceea ce privește nivelul de cunoaștere. Gândiți-vă doar că în urma unui simplu test se poate afla această informație care nu aduce nici un beneficiu imaginii dumneavoastră și vă poate pune într-o situație stânjenitoare.

Pasul 6 – verificarea informațiilor și a scrierii gramaticale

După ce ați elaborat CV-ul, alocați-vă timp pentru a-l reciti și a corecta eventualele greșeli gramaticale!

Sfat: În momentul elaborării CV-ului, dezactivați funcția de autocorecție!

Pasul 7: Acum pune-te în locul unui recruiter! Ai aloca mai mult de 7 secunde pentru a citi CV-ul tău?

 

Dacă ai nevoie de ajutor în elaborarea CV-ului tău lasă-ne un mesaj și solicita un training individual!

 

Loredana Robescu

HR Manager

Aptet HR

Leave a Reply

Your email address will not be published.