Stiati ca muzica este o stare de spirit?

Ce domenii de angajare prefera romanii in 2016?
September 1, 2016
Cate contracte de munca putem incheia in calitate de salariati?
October 19, 2016

Stiati ca muzica este o stare de spirit?

Muzica e o stare de spirit

 

Ați observat faptul că ascultăm diferite genuri muzicale în funcție de ce stare avem? Se aplică și la locul de muncă!

Din punct de vedere psihologic, sunetul ne poate da o anumită stare de spirit, ne poate face să ne simțim triști sau fericiți. De ce? Pentru că sunetul are un impact foarte mare asupra modului în care noi procesam informațiile. Spre exemplu: ciripitul păsărilor dimineața ne face să ne relaxam și să gândim mai clar, să ne organizezi mai ușor, așa cum la polul opus se poate află sunetul unei sirene de ambulanță care ne poate transmite o stare de stres.

Ultimele cercetări și studii făcute de specialiști arată că muzica ne crește productivitatea și la locul de muncă, cea mai recomandată pentru a crește eficiența în activitățile desfășurate la locul de muncă fiind muzica instrumentala, fără versuri.

Dacă psihologii s-au pus de acord asupra acestui rezultat, și artiștii ne împărtășesc același gând:

Ești ceea ce asculți. Prin muzică putem zâmbi și lăcrima deodată, pentru că muzica are darul de-a ne trece în timpi foarte scurți de la agonie la extaz și de la nostalgie la prezent. Atunci când stau la pian și scriu o temă nouă, transform o stare într-o linie melodică; spun o poveste care, de multe ori, se naște dintr-o amintire din trecut și se continuă în viitor. Când piesa este gata încep să o studiez, apoi urmează s-o captez, iar în final o ascult de mai multe ori să văd ce îmi transmite; să simț dacă povestea mea-i și-a ta. Muzica pe care o ascultăm ne reprezintă pe fiecare în parte și ce-i frumos e că suntem tare diferiți, dar asemănători de multe ori. 

Ascultă muzica pe care poți fi creativ; ascultă artistul cu care-ai vrea să povestești, iar când ai să îl întâlnești, să-i spui ce-ți place și ce nu. Și-n acest fel el îți va dărui nemărginit din muzica cu care rezonezi. 

Muzica unește, Muzica-i un leac de suflet! ” – Teo Milea

Care este cea mai bună muzică pe care să o asculți la job? Cea care te descrie și se îmbină perfect cu starea ta de spirit.

 Tu ce muzică asculți la job?

Loredana Robescu

HR Manager

Aptet HR

Leave a Reply

Your email address will not be published.