office@aptet.ro        +40 733 388 815

Meseria de “comentator profesionist”

Meseria de „comentator profesionist”

Oprește-te o secundă din ce faci și amintește-ți: Care este primul tău gând care îți trece prin minte în momentul în care vezi un anunț postat pe LinkedIn / Facebook? Poate fi un simplu gând, spre exemplu: “ce lung e mesajul!”. S-a transformat rapid acest gând în “Ce mesaj lung, a și greșit un cuvânt; stai să comentez la anunț!”?

Dragă tu, dacă vezi în primul rând greșelile și oprești mintea ta frumoasă să se gândească la esența mesajului, ai o gândire negativă. Nu ești doar “stăpânul” tastelor pe care le apeși. Prin “exercițiu” constant, faci ca mintea ta să fie bombardată de gânduri negative și să formeze o buclă, un cerc; vei adopta în mod automat această gândire. E normal, doar tu ești programatorul propriului creier.

Vocea ta, puterea cuvântului tău, este molipsitoare. Știi cum e schema de răspândire la COVID, că tot suntem în acest scenariu? Asta faci și tu prin puterea pe care nu știai că o ai. Răspândești negativitate în jur. Da, tot viral. 😊

Știu. O să zici că este critică constructivă, că îl ajută pe cel care a scris. Hai să te întreb ceva: Cine ți-a cerut sfatul/ajutorul? Sau.. în altă ordine de idei: Oamenii plătesc bani psihoterapeuților să îi ajute sa-si conștientizeze problemele. Tu de ce o faci gratis? 😊

Dacă tot suntem într-o sete continuă de cunoaștere, îți recomand să citești despre efectul DUNNING-KRUGER. O să zici că nu are legătură cu subiectul. Are.

O postare pe LinkedIn / Facebook în care comentezi negativ (deși esența mesajului este pozitivă) te poate afecta departe de această platformă. Mă refer aici la viața ta privată. Te programezi cu fiecare acțiune și te transformi într-un un critic interior, nu doar exterior. Vei simți pe propria piele, ca un efect de bumerang, toată negativitatea ce o dai în exterior. Și o vei aduce și la tine în casă sau în cercul tău de prieteni.

Gândirea negativă este transpusă și în practica psihoterapeutică; este chiar împărțită în 2 categorii:

- Cei care recunosc că au gândire negativă și nu se pot abține

- Cei care nu conștientizează că gândesc negativ

Conștientizează și reacționează. Depinde doar de tine. Te rog doar să te gândești de 2 ori înainte să pui negativitatea în față și să ignori un mesaj pozitiv. Pentru tine, nu pentru alții.

Dacă îți cauți și altă meserie, te invit în Secțiunea Carieră

Scroll to top